Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

NIKLAS BERGLIND

Mina favoriter

SE ALLT

Vinresa med Torres Wines

(I samarbete med Torres)


Jag är väldigt intresserad av mat och dryck. Just vin är ett intresse jag kom i kontakt med när jag arbetade på Wallmans salonger där jag sjöng. dansade och serverade. En duktig köksmästare fick mig att intressera mig för olika druvor, jordmån och fatkaraktär samt inse att vin är en svårt och subjektiv vetenskap. 

Huset Torres: 

Familjen Torres har producerat vin sedan mitten av 1600-talet och Bodegas Torres grundades 1870. Torres har sitt säte i Vilafranca del Penedès i Katalonien, strax utanför Barcelona. Torres har varit ledande i utvecklingen mot att producera spanska viner i internationell stil, delvis avsedda för exportmarknaden. Det stora internationella genombrottet kom 1979 då Torres prestigevin Mas la Plana vann vinolympiaden i Paris, som var utformad som en blindprovning i konkurrens med de främsta slotten i Bordeaux. Idag har familjen vinodlingar i många olika spanska vinområden, t.ex. Priorat, Rioja, Galicien, Ribera del Duero och Toro. Även i andra länder har familjen Torres gjort framgångsrika inbrytningar, t.ex. i USA och i Chile.

Jag fick för några veckor sedan  möjlighet att besöka Torres i Spanien. Ett ganska brokigt gäng satte oss på planet till Barcelona dör vi skulle tillbringa 3 dagar på olika vingårdar och få en ordentligt inblick i det nästan kungliga spanska varumärket. 

Att blanda sitt eget vin var kanske en av de tokigaste upplevelserna. Jag gick på Cabernet Franc och petit Verdot. 


#Cabernet franc betraktas ofta som en lite mindre känd släkting till den betydligt populärare cabernet sauvignon. Doften brukar påminna om gräs, svarta vinbär, rotfrukter och hallon. Vinerna liknar cabernet sauvignonviner, men har inte lika mycket fruktsyra och strävhet.

#Petit Verdot har fått ett smått mytiskt rykte. Med sin kraftfulla färg och intensiva karaktär har den i generationer används som smaksättare och färgförbättrare inte minst i Bordeaux där den tillhör ”de fem” klassiska druvorna.


Vi bodde i ett fantastiskt hus beläget mellan Barcelona och den lilla strandstaden Sitges. Vidunderligt vackert landskap i fantastisk vinmiljö. 

Torres anordnar vinresor årligen till sina vingårdar. Boka här! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Niklas Berglinds webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Hälsa
  Hanna Elfast
  Home
  Jannike Ebbing
  Mode
  Emma Fridsell
  Hälsa
  Joanna Swica
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Imane Asry
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Sara Che