Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

NIKLAS BERGLIND

Mina favoriter

SE ALLT

Miljösmart regnjacka från Tretorn

Jag befinner mig på andra sidan jorden, närmare bestämt i Thailand. Jag har just kommit tillbaka tillbaka till Bangkok efter veckor på öar och vita stränder. Vattnet är kristallklart men det finns så mycket som vi inte ser. Runt omkring i världen, och kanske allra mest kring Asiens kuster, driver tonvis med fiskenät omkring, så kallade spöknät. Dessa fiskenät samlas i öar som tillslut fastnar på reven och slår ut hela ekosystem. Det är därför jag blir så glad när nyheten slår mig om att det finns människor och företag som försöker göra något åt detta. För några dagar sedan lanserade Tretorn ett samarbete med Naturkompaniet där de tillsammans har samlat in spöknät och tillverkat nya material. Den nya kollektionen ”Rain jacket from the sea” är ett bevis på att vi kan arbeta för att göra skillnad och minimera påverkan på våran miljö. Ett ansvar vi alla måste dela och framförallt ta på allvar. 

När vi snorklar berättar guiden att just spöknät är en stor miljöbov och vi kan se delar av rev som förstörts. 

En smart och snygg regnjacka inför sommarens alla fester. Midsommar är ju alltid en säker högtid i ”småspik” och +4 grader. 

Idag är fiskenäten som används tillverkade av det bästa nylon- materialet som finns för att klara av extrema påfrestningar. Över 600 000 ton fiskenät beräknas driva omkring i våra hav, så kallade spöknät nät, och många fastnar tillslut på rev där de kan slå ut hela ekosystem.

Det är av dessa fiskenät som Tretorn och Naturkompaniet genom företaget EcoAlf tillverkar material som har avvänts vid tillverkningen av Rain Jacket from the Sea.  

Samarbetet mellan Tretorn och Naturkompaniet sträcker sig över flera säsonger. Kollektionen består av en limiterad upplaga parkasjackor i unisexmodell som kommer i 5 olika färger. Rain jacket from the sea finns till försäljning på på Naturkompaniet.se Samt i utvalda butiker. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Niklas Berglinds webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!