Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

NIKLAS BERGLIND

Mina favoriter

SE ALLT

Ansiktsbehandling hos Akademikliniken 

Skönhet kommer inifrån. En sanning som faktiskt stämmer. De sista åren har jag börjat intressera mig för min hud på ett helt annat sätt än tidigare. Jag var en av de där kidsen som seglade genom tonåren med 2 finnar och aldrig riktigt behövde förhålla mig till saker som ansiktsvård eller acne. På äldre dar har jag verkligen börjat känna att år av rakhyvlar, trimmer sol, vind, skratt och sena nätter sätter sina spår. Att vakna som en nyponros efter 4 timmars sömn händer inte bara. Ungdomens skönhet är inte det jag pratar om utan bara fräschheten och lystern. November kommer runt hörnet och jag vill försöka göra något åt detta vintertrötta ansikte. Jag pratar med min väninna Marita som är expert på behandlingar och hon tipsade mig om Akademikliniken. Jag har tidigare trott att det bara är kirurgiska ingrepp och ganska avancerade skönhetsbehandlingar som de gör, men ack så fel jag hade. 

  
(Före)

Jag bokar en tid och styr kosan mot Akademikliniken på söder. Jag är ganska pirrig och lite förväntansfull. Vad ska de säga och hitta på? 

Vi börjar med att kika på min hud under en riktigt stark lampa som avslöjar alla orenheter och pigmenteringar. Jag ligger där och funderar vad jag gett mig in på. Efter genomgång är det dags för behandling. Jag blir rekommenderad 2 olika varianter som är en bra kombination: 
1. Mandelsyra 

Mandelsyran appliceras på huden i ansiktet där jag har ganska mycket döda hudceller som ligger och skräpar. Jag behöver få bort detta lager för att få fram lyster och fräschör. Det sticker och känns först lite obehagligt men efter ett tag pirrar det bara. Syran tas bort efter ca 5 minuter och jag känner och ser faktiskt skillnad direkt. 

2. Dermapen

För att få en rejäl boost och lyster samt för att stimulera huden att kicka igång kollagenproduktionen fortsätter vi med Dermapen. 12 mycket små fina nålar skapar microfina hål i huden. Dels stimulerar behandlingen hudens egen produktion av kollagen, dels gör det möjligt för det aktiva fuktgivande serum (med hyaluronsyra) som appliceras på huden i samband med behandlingen att tränga ned djupt i huden. 

Jag känner mig i väldigt trygga händer. Det sticker lite i början men sedan känns det som ansiktsmassage. Inget blodvite. Jag reser mig från britsen och ser direkt hur huden fått sig en rejäl boost och uppfräschning. Jag har ingen rodnad utan ser bara piggare och fräschare ut. Tillbaka till jobbet utan att behöva tänka på annat än att inte träna första dygnet. 

   
    
 Så här 2 veckor senare känns huden fortfarande fräsch. Jag har fått en helt annan lyster och jag ser inte lika trött och glåmig ut som tidigare. Jag är imponerad av hur lätt det var att som jag bara smita in på lunchen. Inga knivar, inget botox, bara en uppfräschning. 

  
//Akademikliniken//

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Niklas Berglinds webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!