Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

NIKLAS BERGLIND

Mina favoriter

SE ALLT

John Varvatos i Köpenhamn 

 Fantastiska Storm med ett väl utvalt utbud av mode och design.
  

Wood Wood är ett måste för alla modeälskare. 

  
Jag landar i ett regnigt Köpenhamn. Oktober, grått, regn men ändå pulserande och varmt. I taxin in mot hotellet nära Kungstorget slås jag av hur det byggs överallt, en ny Metro växer fram och det poppar upp nya arkitektoniska lekfullheter lite överallt, några fina andra förskräckliga. Köpenhamn kokar av nyskaparanda. Det är onekligen en port mot världen. Jag och kollegan Andreas Wijk tar sällskap och möter upp våra nordiska kollegor på den prisbelönta restaurangen Höst. Om du nu inte får bord eller har plånbok för världens bästa restaurang Noma, kan detta vara ett fullgott alternativ. Höst är prisade som världens bäst inredda restaurang. 

   
     Vi hamnar längst ned i ett härligt chambre separé. Det rullar in fantastiska små skapelser. Smaker och dofter jag aldrig smakat. Det glöder (!) på tallriken som smakar och doftar svensk tallskog.

   
  Kocken har tänt eld på vitmossa och en tallkvist bredvid en liten hummer och kycklingklo. 

   
   
Under middagen presenteras de nya dofterna från modehuset John Varvatos. Vi känner honom som den amerikanska drömmen. Killen från Detroit som genom hårt arbete hamnar i NYC och arbetar som chefsdesigner för både Calvin Klein och Ralph Lauren. När Varvatos år 2000 släpper sin egna första kollektion är det med inspiration från rockmusiken och sina rötterna Detroit. En amerikansk J.Lindeberg. Dofterna är väldigt maskulina och ganska självklara. Storsäljaren är citrusdoftande med inslag av ceder. Inga konstigheter. Min favorit är dock den mer svårtillgängliga och mest rockiga Dark Rebel. Sadelkammare, läder, ciggarrök och slaktbänk är en fantastisk mix. Jag tycker den påminner om några av lyxvarumärket Fueguias eleganta och sofistikerade dofter.

  
Toppnoter: Rom och ekfat 

Hjärtnoter: Skinn och svartpeppar 

Bottennoter: Tobak och vanilj

Kollektion släpps den: 2 november 2015

Ca. Pris: 75 ml 595kr, 125ml 795kr.

//Varvatos//

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Niklas Berglinds webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!